Vi bor vid Pite älvens strand i en liten by, Vitsand, ca en mil utanför Piteå.

Den första drenten skaffade vi så sent som 2005, då åkte jag ner till Holland för att hämta hem en mycket efterlängtad 8 veckors valp, Rinus.
Vid midsommar 2007 kom uppfödaren av Rinus på besök och hade då med sej i bagaget lilla Doortje. En bedårande söt liten tik som jag hoppas ska bli mor till den första drente-kullen.

Redan i slutet av 90-talet hade jag börjat intressera mej för rasen. Vi hade då haft en jaktspringer ( Woodcocks) vars arbetslust och jaktlust jag verkligen uppskattade. Sedan kom också schipperken in i våra liv, härliga pigga hundar och tack vare framgångarna i utställningsringen med Norduch Intuch Cayafa´s Kevin blev utställningar något jag inte ville undvara. Eftersom jag ville ha en hund som jag både kunde jaktträna och ställa ut, så var ju inte jaktspringer att tänka på.

Drenten visade sej ha mycket likheter, både i temperament, arbetslust och utseende därför bestämde jag mej för att pröva rasen. Jag har inte blivit besviken. Visserligen jobbar drenten "tyngre" och är kanske även lite envisare än en jaktspringer, men arbetslusten finns där och det är en otroligt härlig, positiv hund.

 

Om du vill veta mer om den här härliga rasen, tveka inte att ta kontakt med mej.

Mail:Eivor Iversen

Telefon: 0911-340 43, 070-601 81 31

Till sidans topp/To top of page